Puck en Moyamoya

Voor kinderen die een rookwolkje in hun hoofd hebben

Puck is 9 jaar geworden vorige week. Bijna de hele klas is geweest, nou ja, alle meisjes dan, 8 meisjes! Het was een leuk feestje. Ze hebben samen taart gebakken, want 9 jaar is al best veel en mama en papa hebben geholpen met bakken. Ieder kind had een eigen taartje met een kaarsje, zo waren er 9 kaarsjes bij elkaar. Ze stonden in een kringetje op de tafel en Puck mocht er omheen rennen en ze stuk voor stuk uitblazen.

Het was een mooie dag en ze hebben gespeeld met water in de tuin. Een waterfestijn. Iedereen vond het geweldig. Poekie, het hondje van Puck, misschien nog het meeste!

Inhoud

Puck en moyamoya is een therapeutisch kinderverhaal. Puck heeft een ziekte van de slagaders in haar hersenen, waarbij er kleine nieuwe slagadertjes gemaakt worden om het probleem op te lossen.

Puck en moyamoya is bedoeld voor kinderen die problemen hebben die voortkomen uit moyamoya en die mogelijk een hersenoperatie gaan krijgen of hebben ondergaan.

Het is bedoeld om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Voor kinderen, hun ouders, professionals in de zorg en leerkrachten.

Algemene informatie

Annick Kronenburg is in opleiding tot neurochirurg in het UMC Utrecht en gespecialiseerd in Moyamoya en ook haar promotieonderzoek gaat over Moyamoya. Zij maakt onderdeel uit van het Moyamoya-team van het UMC Utrecht, waar kinderen (en volwassenen) met Moyamoya vanuit onder andere Nederland en België worden behandeld.

Puck en Moyamoya maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.

ISBN

ISBN 9789066650169

Auteur: Martine F. Delfos & Annick Kronenburg
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: 
Niño / SWP, Amsterdam

1e druk 2019

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen