Pip

Over opgroeien met ouders met psychiatrische problematiek

Pip springt boven op een rollende bol wol. Hebbes, die bol is van haar. Haar broer en zus kijken beduusd, maar niet lang. Stip zet een rug op om Pip aan het schrikken te maken, maar Pip weet wel beter. Haar broer zou haar nooit iets aandoen. Plukkie, haar grote zus, zet zich schrap en springt en met een mooie boog, boem, bovenop Pip. Streepje kruipt daar weer bovenop. Met zijn vieren buitelen ze over elkaar heen en raken ze verstrikt in de draad die van de bol loskomt. Ze spinnen dat het lieve lust is.

Inhoud

Pip speelt graag met haar broers en zus. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder, die plotseling zomaar verschrikkelijk boos kan worden. Pip denkt dat het haar schuld is. Maar is dat wel zo?

Pip is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die opgroeien met ouders met psychiatrische problematiek of die ermee te maken hebben. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

De kinderboeken zijn opgebouwd met op de linker bladzijde een grote tekening, rechts de (voor)leestekst en rechtsonder informatie betreffende de tekst voor ouders en hulpverleners.

Algemene informatie

Eerste druk 1999,
Tweede druk 2006 herziene druk,
Derde druk2012.

Pip maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.

ISBN

ISBN 9789085605034

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: 
Niño / SWP, Amsterdam

3e druk 2012

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud