Sanne

Over mishandeling en het ontwikkelen van een negatief zelfbeeld

Er was eens een meisje dat Sanne heette. Ze woonde met haar vader en moeder in een huis, een mooi huis met een tuin erachter en een tuintje ervoor. In de tuin was een zandbak en er stond een schommel. Sannes emmertje en schepje stonden iedere dag netjes op haar te wachten, klaar om te spelen.

Het huis waar Sanne woonde, was niet zo groot, maar ze had wel een eigen kamer. Op haar bed lagen knuffels: een beer, een pop en een poes. Oh nee, de poes was geen knuffel, Poes leefde echt. De rand van het bed was prachtig beschilderd met vrolijke clowntjes.

Sinds hield van verkleden en vond het heerlijk om mooie kleren aan te doen. Ze had een mooie witte jurk, versierd, versierd met allerlei kleine strikjes. Die jurk deed ze het liefst aan. Dan speelde ze dat ze een prinsesje was of een danseres en ging ze prachtig dansen.

Inhoud

Sanne speelt veel alleen met haar knuffels en de poes. Ze heeft vaak ruzie met haar moeder, die plotseling zomaar vreselijk boos kan worden en haar slaat. Sanne denkt dat het haar schuld is. Maar is dit wel zo?

Sanne is een therapeutische verhaal voor kinderen van zes tot tien jaar. Het is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met mishandeling en als gevolg daarvan een laag zelfbeeld hebben. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

De kinderboeken zijn opgebouwd met op de linker bladzijde een grote tekening, rechts de (voor)leestekst en rechtsonder informatie betreffende de tekst voor ouders en hulpverleners.

Algemene informatie

Eerste druk 1993,
Tweede druk 1997, geheel herziene druk.
Derde druk 2003,
Vierde druk 2017, herziene druk.
Vijfde druk 2017.

Sanne maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen, waaronder deze, ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.​

ISBN

ISBN 9789085606802

(Deze uitgave verscheen eerder onder ISBN 9789077455012)

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: 
Niño / SWP, Amsterdam

5e druk 2017

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud