Patja, de gevlekte panda

Over adoptie en pleeggezinplaatsing

Dit verhaal gaat over een familie reuzenpanda’s. Er zijn op de wereld niet veel panda’s meer. Er zijn nog maar een paar landen waar ze wonen. Deze panda’s wonen in een land hier heel ver vandaan, in China. China is een groot land. Een land met bergen en grote vlaktes, met woestijnen en lange rivieren.

In dat land woonden een vader en moeder panda met hun vijf kinderen: Pollie, Pimmetje, Pulle, Pattie en Patja.

Vader en moeder zorgden goed voor hun kinderen. Er waren genoeg bamboevelden in de wijde omtrek om jarenlang voldoende te eten te hebben. En dat was heel fijn. Want jonge sappige bamboescheuten, dat vinden alle panda’s het lekkerste eten dat er is.

Inhoud

In het land waar Patja woonde was niet genoeg eten meer. Het was beter voor Patja om op te groeien in een ander land. Patja begon verschrikkelijk te piekeren, zodat ze rare dingen ging denken. Ze dacht dat niemand haar aardig vond, omdat zij een vlek op haar voorhoofd had.  Totdat ze eindelijk over haar gedachten kon praten.

Patja de gevlekte panda is een therapeutisch verhaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die te maken hebben met een pleeggezinplaatsing of adoptie. Dit boek is een hulpmiddel om de gebeurtenissen en gevoelens rond pleeggezinplaatsing en adoptie uit te leggen en bespreekbaar te maken.

De kinderboeken zijn opgebouwd met op de linker bladzijde een grote tekening, rechts de (voor)leestekst en rechtsonder informatie betreffende de tekst voor ouders en hulpverleners.

Algemene informatie

Eerste druk 1993,
Tweede druk 1997,
Derde druk 1999,
Vierde druk2005, herziene druk.
Vijfde druk2010.

Patja, de gevlekte panda maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen, waaronder deze, ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.​

ISBN

ISBN 9789085605881

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: 
Niño / SWP, Amsterdam

5e druk 2010

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud