Overal te koop

Over voorbehoedmiddelen

Uit het boek:

Wil je zwanger worden of niet?

Als je gaat vrijen, kan een jongen een meisje zwanger maken. Tenminste, als een jongen een zaadlozing heeft en dat zaad in de vagina van het meisje terechtkomt en er een eitje aankomt. Als je niet zwanger wilt worden of een ander niet zwanger wilt maken, dan is het verstandig te zorgen dat je kunt vrijen zonder in verwachting te raken.

In Nederland raken meisjes en vrouwen niet zo vaak in verwachting als ze dat niet willen. Nederland heeft het laagste aantal tieners dat zwanger wordt van de wereld. Dat komt omdat voorbehoedmiddelen hier heel bekend en gewoon zijn. Dat betekent dat kinderen die in Nederlnd geboren worden veel vaker gekozen zijn om geboren te worden.

Inhoud

Seks kan heel plezierig zijn. Meestal wil je er niet van in verwachting raken en je wilt er ook geen vervelende ziektes van krijgen.

Martine Delfos geeft in dit boek informatie over voorbehoedmiddelen. Waarom zijn voorbehoedmiddelen nodig en waarom juist als je de eerste keer vrijt? Waar behoeden voorbehoedmiddelen je tegen en waartegen niet? Welke voorbehoedmiddelen zijn er en hoe betrouwbaar zijn ze? Is vrijen met een condoom prettig? Is nee zeggen tegen seks een voorbehoedmiddel?

Overal te koop geeft verantwoorde informatie, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke kennis en met aandacht voor gevoelige, moeilijk bespreekbare aspecten.

De informatie is bedoeld voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en aan het begin van de middelbare school.

Achter in het boekje staat aanvullende informatie voor volwassenen. Ook kinderen kunnen deze informatie lezen.

Algemene informatie

Het eerste deel van dit (dunne) boekje geeft de basiskennis van voorbehoedmiddelen voor de laatste twee klassen van de basisschool en voor de eerste twee klassen van de middelbare school en is door de makkelijke stijl en aangepaste woordkeus voor die doelgroep en op die plaats zeer bruikbaar. De informatie betreft coïtus interruptus, periodieke onthouding, condooms, vrouwencondooms, het pessarium, zaaddodende pasta, de pil, morning after pil en het spiraaltje. Achterin is op gele pagina's extra informatie voor volwassenen opgenomen, waarin onder meer de bijwerkingen van de pil, sterilisatie en de Norplant-methode worden besproken. Met aanvullende en verklarende woordenlijst. Met cartoonachtige tekeningen in kleur. Rozerode omslag met cartoon.
(Biblion recensie)

ISBN

ISBN 9789075564334

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: SWP, Amsterdam

1e druk 2000

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen