Merel is bang

Over angst

Als ze haar ogen dichtdoet, gaat het misschien weg. Ze stopt haar vingers in haar oren en zo hoort ze ook niets meer.
Maar in haar hoofd blijven de angstige gedachten rondspringen.

Merel is bang, zo bang. Ze weet eigenlijk niet goed waarvoor. Misschien is er niets om bang voor te zijn, maar Merel is bang.

Inhoud

Merel is bang, zo bang. Ze weet niet waar het vandaan komt. Het lijkt wel alsof het er altijd geweest is. Als ze moet gaan logeren slaat de angst pas goed toe. Maar Merel vindt ook een oplossing met de tegen-bang-zijn-kermis.

Merel is bang is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die erg angstig zijn. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken hoe angst werkt en wat je eraan kunt doen. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

De kinderboeken zijn opgebouwd met linkerbladzijde een grote tekening, rechts de (voor)leestekst en rechtsonder informatie betreffende de tekst voor ouders en hulpverleners.

Algemene informatie

Eerste druk 2003,
Tweede druk 2006,
Derde druk2012.

Merel is bang maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.

ISBN

ISBN 9789085601043

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: Niño / SWP, Amsterdam

4e druk 2020

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen