Let's game

Over games en gaming. Voor ouders en gamers.

Kijk hier naar de video fragmenten waar het boek naar verwijst.

Inhoud

Voor veel jongens en meisjes is gamen een belangrijke bezigheid. Ze vinden het leuk en kunnen er veel van leren. Maar soms kan gamen tot problemen leiden. Ouders hebben meestal alleen over de risico’s van gamen gehoord en weten niet goed hoe ze hun kinderen hierin moeten opvoeden. Gamen hoeft echter niet tot problemen te leiden en ouders kunnen prima leren hoe ze hun kinderen bij het gamen kunnen begeleiden. Kinderen zijn enorm weerbaar, ze kunnen een hoop aan en genieten ervan om nieuwe dingen te ontdekken.

Martine Delfos beschrijft de positieve kanten én de risico’s van gamen. Ze zet op een rijtje welke games er bestaan en op welke apparaten ze gespeeld worden. Zo krijgen de ouders informatie op dit gebied en weten zij beter waarmee hun kinderen bezig zijn. Het laatste hoofdstuk van het boek geeft een virtuele tour. Talloze links verwijzen naar games die ouders – eventueel samen met hun kinderen – online kunnen spelen en naar filmpjes die informatie over gamen geven. Op de website www.internetopvoeding.nl die bij het boek hoort, staat ook algemene informatie over internet, spelcomputers, mobieltjes enzovoort. Ouders kunnen zich zo makkelijk op de hoogte stellen van al deze media-elementen die in het dagelijks leven van hun kinderen een belangrijke rol spelen.

Let’s game is bedoeld voor ouders en opvoeders, maar ook voor ‘hun gamers’. Het is goed leesbaar en biedt duidelijke handvatten voor de opvoeding. Ook professionals die met kinderen werken, zullen in dit boek een houvast kunnen vinden bij problemen rond computergebruik.

Algemene informatie

Eerste druk:2010.

Deze uitgave, Let's game,  is gemoderniseerd opgenomen in: In 80 dagen de virtuele wereld rond

ISBN

ISBN: 978 90 8850 102 9

Auteur: Martine F. Delfos
Uitgever: SWP, Amsterdam

1e druk 2010

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen