De wereld van Luuk

over autisme / atypische ontwikkeling

Luuk zit op zijn kamer. Zijn kamer staat vol met spulletjes. Hij heeft een treinenverzameling, een verzameling fietsbellen en een verzameling rollen toiletpapier. Hij is trots op zijn verzamelingen. Luuk is erg zuinig op zijn spulletjes. Hij weet er ook veel van af.

De vorige keer dat ze naar de winkel gingen om boodschappen te doen, heeft Luuk een rol roze toiletpapier gekregen van mama. Hij heeft er al héél veel. Vroeger vond hij het heel vervelend om naar de wc te gaan met die enge geluiden, maar toen mama heel zacht toiletpapier voor hem kocht ging hij het leuk vinden. En zo is het verzamelen begonnen.

Met gratis e-book en luisterversie:
Bij aankoop als gedrukt boek zit gratis het e-boek en de gesproken versie erbij. Na inloggen op de desbetreffende boekpagina, zijn de MP3’s te beluisteren en/of te downloaden. Mooi om het boek samen met het kind op die manier te beleven.
Martine heeft de boeken zelf ingesproken!

Inhoud

Luuk heeft hele mooie verzamelingen, maar hij wil ook wel eens met een vriendje spelen. Hij weet niet hoe dat moet. Als hij zich aan moet kleden vergeet hij altijd weer waar hij mee bezig is. Zijn vader en moeder begrijpen hem gelukkig wel. Luuk heeft autisme (ASS) / atypische ontwikkeling (ATO).

De wereld van Luuk is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die autisme / atypische ontwikkeling hebben. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken wat autisme is en hoe je ermee om kunt gaan.

Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

De kinderboeken zijn opgebouwd met linkerbladzijde een grote tekening, rechts de (voor)leestekst en rechtsonder informatie betreffende de tekst voor ouders en hulpverleners.

Algemene informatie

Eerste druk 2003,
Tweede druk 2006,
Derde druk 2008,
Vierde druk2009, gewijzigde druk
Vijfde druk2011, aangevulde druk
Zesde druk2014, gewijzigde druk
Zevende druk2020 (in boek staat 6e druk)
Achtste druk2023 (in boek staat 7e druk)

De wereld van Luuk maakt deel uit van een serie therapeutische verhalen voor kinderen. Voor de eerste vier delen ontving Martine Delfos de Wilhelminaprijs. Stimuleringsprijs voor publicaties die in de provincie Utrecht uitblinken op het terrein van de jeugdhulpverlening.

ISBN

ISBN 9789085602859

E-ISBN 9789461540645

Met gratis e-book en luisterversie:
Bij aankoop als gedrukt boek zit gratis het e-boek en de gesproken versie erbij. Na inloggen op de desbetreffende boekpagina, zijn de MP3’s te beluisteren en/of te downloaden. Mooi om het boek samen met het kind op die manier te beleven. Martine heeft de boeken zelf ingesproken!

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: Niño / SWP, Amsterdam

8e druk 2023

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud