Zoek de verschillen

Over verschillen tussen jongens en meisjes

Uit het boek:

Gelijke behandeling, daar zijn mensen jammer genoeg niet sterk in. Vrouwen worden op de wereld flink achtergesteld ten opzichte van mannen. Hoe kan dat? Komt het omdat ze minder waard zijn? Nee, vrouwen zijn zelfs de harde werkers op de wereld! Ze zetten ook nog met pijn en moeite de kinderen van de mensheid op de wereld.

En meestal wanneer ze hetzelfde mogen doen als mannen blijkt dat vrouwen evenveel waard zijn. Het heeft te maken met het feit dat jongens en mannen lichamelijk groter en sterker zijn en lange tijd gold vooral het recht van de sterkste. Mannen zijn eeuwenlang de baas geweest. Lichamelijke kracht was heel belangrijk. Er waren veel gevaren waartegen de mens zichzelf en anderen moest beschermen. Om te kunnen beschermen, moet je kunnen vechten. Door te vechten en oorlog te voeren, ontdekten de mannen wie de sterkste was. De grootste was vaak ook de sterkste.

Inhoud

Jongens zijn vaak veel technischer dan meisjes. Meisjes hebben meestal goed door wat er in een ander omgaat en kunnen daarom ook gemakkelijker voor een andere zorgen.

De verschillen tussen jongens en meisjes kunnen aanleiding zijn voor verbazing, onbegrip, conflicten, maar we kunnen ook genieten van die verschillen en van elkaar leren. Jongens en meisjes en mannen en vrouwen zijn trouwens ook erg hetzelfde. En allemaal zijn ze uniek. Dit boek geeft informatie over de achtergronden en de feitelijke stand van zaken.

De informatie is voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en aan het begin van de middelbare school.

Achter in het boek staat een woordenlijst en aanvullende informatie voor volwassenen. Kinderen kunnen deze informatie ook lezen.

Algemene informatie

Dit boek is onderdeel van de serie seksuele voorlichting in onderwerpen

ISBN

ISBN 9789075564563

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: Niño / SWP, Amsterdam

1e druk 2002

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud