Weekendvaders / Wie kent vaders?

Spring, het eekhoorntje

Boek met luisterverhaal (audio)

Bij het boek hoort het therapeutische kinderverhaal van ‘Spring, het eekhoorntje’.

Deze is als luisterverhaal, ingesproken door Martine Delfos, hier te beluisteren en te downloaden.

Bij een scheiding blijven de kinderen meestal bij de moeder wonen en de vader heeft in het meest gunstige geval een omgangsregeling. Niet eenvoudig. Gescheiden vaders zijn gescheiden van hun kinderen zonder dat ze dat willen. Kinderen raken gescheiden van hun vader zonder dat ze daar voor kiezen. De oude gevoelens tussen vader en kind zijn er nog, maar hoe behoud je die? Je wilt vader zijn, geen pretvader. Vaders hebben hun eigen betekenis voor kinderen. Die gaat niet verloren, maar hoe houd je contact, hoe blijf je in elkaars leven verbonden?

In Weekendvaders / Wie kent vaders? probeert Martine Delfos de betekenis van vaders voor hun kinderen te laten zien en hoe ze dit in een omgangsregeling vorm kunnen geven. Het is geen boek met tips wat vaders moeten doen in het weekend, maar het gaat over vaderschap in het algemeen en over gescheiden vaderschap in het bijzonder. Een boek waarin vaders hopelijk steun vinden hoe ze met hun kinderen verbonden kunnen blijven.

Weekendvaders / Wie kent vaders? is bedoeld voor vaders die gescheiden zijn, maar ook voor allen die met scheiding te maken hebben, waaronder hulpverleners en advocaten, is het nuttig.

Eerste druk:september 2006,
Tweede druk:september 2018.

ISBN 9789066657885

Auteur: Martine F. Delfos
Uitgever: SWP, Amsterdam

2e druk 2018

Gerelateerde uitgaves

Skip to content