Verliefd is verliefd

Over homoseksualiteit

Uit het boek:

Verliefd
Die ogen! Daar staat je hart van stil en daarna bonkt het alsof een troep paarden door je lichaam galoppeert. En dan gebeurt het, elkaar aankijken en allemaal vlinders in je buik: verliefd!
Dit overkomt meisjes en jongens en mannen en vrouwen als ze op iemand verliefd worden. Een heel sterk gevoel is het vaak. Je kan aan niets anders meer denken dan aan die ander. Je wilt de hele tijd bij die ander zijn. Of je een jongen of een meisje bent, maakt geen verschil. En of het nu een jongen of een meisje is waar je verliefd op bent, dat maakt niet uit: verliefd is verliefd. En als je geluk hebt, kan daar liefde uit groeien.
Maar als je een jongen bent die verliefd wordt op een jongen of een meisje dat verliefd wordt op een meisje, dan vinden veel mensen dat niet gewoon, alsof het nep is en niet echt meetelt. Nou, verliefd is verliefd en dat is niet nep.

Inhoud

Een jongen en meisje die van elkaar houden, willen graag bij elkaar zijn, alles van elkaar weten en samen leuke dingen doen. Ze willen ook handje in handje lopen en knuffelen en vrijen. Een jongen die van een jongen houdt of een meisje dat van een meisje houdt, wil hetzelfde. Veel mensen vinden dat niet gewoon, zelfs een beetje nep.

Dit boek gaar over homoseksualiteit, over het anders voelen, de rol van geloof, de reactie van de omgeving en hoe je tot wederzijdse acceptatie kan komen.

De informatie is voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en aan het begin van de middelbare school.

Achter in het boek staat een woordenlijst en aanvullende informatie voor volwassenen. Kinderen kunnen deze informatie ook lezen.

Algemene informatie

Het boek Verliefd is verliefd maakt deel uit van een serie Seksuele voorlichting in onderwerpen.

ISBN

ISBN: 9075564570

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: 
Niño / SWP, Amsterdam

1e druk 2002

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen