Vaders. Hoe doen ze het toch?

Een systematischer maar iets minder vrolijke gids bij dat vaderschap, van bevruchting tot grootvaderschap, biedt Vaders. Hoe doen ze het toch?. In een vrij simpel opgeschreven tekst domineert de scherpzinnigheid en nuchterheid van de bekende psycholoog Martine Delfos. Over de bewondering die mannen voelen voor het organisatietalent van vrouwen. Over de moeite die mannen hebben om hun gevoelens onder woorden te brengen. Over de vrijheid die mannen hun kinderen gunnen. En dat mannen echt even goed voor kinderen kunnen zorgen als vrouwen. En ook dat een vader zijn kinderen leert dat je problemen kunt oplossen en dat een moeder je leert dat je bij problemen getroost en geholpen kunt worden. En: ‘strenge straffen zijn het gevolg van zwakheid van ouders’.
In de ordehandhaving hebben vaders vaker ‘natuurlijk gezag’ dan moeders, omdat vaders wel meer vrijheid geven, maar ook niet bang zijn een dikke streep te zetten. ‘Vrouwen willen graag aardig gevonden worden en dat is lastig als je grenzen uitzet’, aldus Martine Delfos. Tóch nog een beetje patriarchaat.
– Uit NRC.nl Hendrik Spiering, 28 oktober 2011

U kunt het boek hier kosteloos in PDF openen en downloaden.

Inhoud

Martine Delfos en Gerard Janssen combineren hun kennis en ervaring in dit handzame en leesbare boek over hoe vaders opvoeden. Een boek vanuit het perspectief van vaders, beschreven vanaf de conceptie van het kind tot het sterven van de vader. Hoe is het om een meisjesvader te zijn, wat gaat er in je om bij de bevalling, hoe help je jongens opgroeien en hoe ga je om met typische  vrouwendingen als menstruatie en borstvoeding? Dit boek biedt een humoristisch, leerzaam en soms ontroerend kijkje in de wereld van vaders, geen adviezen. Ook moeders kunnen het zonder zorg lezen; ze zullen er misschien van kunnen leren en begrip krijgen voor de soms ingewikkelde vaderrol van hun man.

Algemene informatie

Eerste druk

augustus 2011,

Tweede druk

september 2012.

ISBN

ISBN: 978 90 351 3648 9

Auteurs: Martine F. Delfos & Gerard Janssen
Uitgever: Bert Bakker, Amsterdam

2e druk 2012

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen