Ik ben aan ze gehecht

Over gehechtheid als een boei in nood

PICOWO serie | Deel 3

“Een veilige hechting is het fundament voor het ontwikkelen van duurzame en betekenisvolle relaties, aldus biopsycholoog, therapeut en wetenschapper Martine Delfos die in het boek Ik ben aan ze gehecht. Over gehechtheid als een boei in nood op toegankelijke wijze beschrijft wat gehechtheid is en hoe het zich ontwikkelt. Ze besteedt daarbij aandacht aan situaties die invloed uitoefenen op de vorming van gehechtheid zoals scheiding, adoptie en pleegzorg.”

– Uit KraamSupport 5 (2013): Belang van hechting

Inhoud

Hechting, of gehechtheid, is een belangrijk thema in opvoeding en hulpverlening. Problemen in hechting worden zowel overschat (dit kan bijvoorbeeld voorkomen in de hulpverlening), als onderschat (bijvoorbeeld in geval van scheiding). Het gaat erom of kinderen een gevoel kunnen ontwikkelen dat er mensen beschikbaar zijn als ze een probleem hebben of in nood zijn. Een veilige gehechtheid is het fundament voor het ontwikkelen van duurzame en betekenisvolle relaties.

In dit handzame boek beschrijft Martine Delfos op een toegankelijke manier wat gehechtheid is en hoe het zich ontwikkelt. Daarbij wordt aandacht besteed aan situaties die invloed uitoefenen op de vorming van gehechtheid, zoals scheiding, adoptie, pleegzorg. Ook besteedt ze aandacht aan de maatschappelijke context waarbinnen de gehechtheid gevormd moet worden.

Algemene informatie

Eerste druk:september 2013,
Tweede druk:september 2014.

PICOWO serie

Via deze link kan je naar alle boeken van de Picowo serie.

ISBN

ISBN 9789088504631

Auteur: Martine F. Delfos
Uitgever: SWP, Amsterdam

2e druk 2014

Gerelateerde uitgaves

Naar de inhoud springen