Veelgestelde vragen

Op deze pagina kunt u antwoorden vinden op de veelgestelde vragen

Het e-mailadres van Martine Delfos staat niet op de website.

Martine Delfos probeert niet dol te draaien in een wereld die daar zelf hard mee bezig is. Daarom houdt ze haar vindbaarheid beperkt. Ze is niet op Social Media te vinden. Ze is wel bereikbaar via e-mail. Maar ook daar is ze voorzichtig mee, want ze wordt meer bereikt dan ze kan beantwoorden. Haar e-mailadres wat indertijd op de site stond is zeer waarschijnlijk gehackt door een web robot (internet bot), waardoor deze overspoeld werd met spam, heel erg vervelend. Dit e-mailadres is dus niet meer in gebruik. U krijgt een foutmelding als u een bericht naar dat adres stuurt.

Mensen zijn creatief en verzinnen welk adres Martine Delfos zou hebben. Maar dat gaat soms goed fout. Dan zijn het soms bestaande adressen, maar niet van Martine Delfos en dan laten de eigenaren van dat adres soms niet weten dat uw e-mail verkeerd is aangekomen. Erg vervelend, dan komt privé-informatie soms op een onbekend adres. Martine Delfos heeft géén mdelfos@… e-emailadres. Ook wordt Logavak of de Delfos Academy geprobeerd, maar organisaties behoren niet aan Martine Delfos, dus die moeten dat dan doorsturen aan haar. Maar dat is niet de bedoeling.

Hoe werkt de email van Martine Delfos als je die toevallig toch kent? Ze probeert de toevloed van de dag te beantwoorden. Ze let niet op ! en dergelijke. Ze wil niet kiezen, anders heeft ze het gevoel dat ze haar beschaving verliest. Iedereen krijgt een gelijke kans. Als ze niet de toevloed van de dag heeft kunnen beantwoorden, valt de mail naar beneden naar een moment dat ze achterstallige mail in kan halen. Vind je dat je mail dringend is en ze heeft niet snel genoeg kunnen antwoorden, mail dan weer, zodat je hopelijk in de toevloed van de dag komt.

Martine Delfos antwoordt altijd zelf. Ze heeft geen secretaresse of medewerker die haar mail doet. Dat zou ook niet kunnen met de enorme diversiteit van activiteiten waar men dan van op de hoogte moeten zijn en op in moet spelen. Ook omdat veel vragen een specifieke consultvragen zijn in een uiterst complexe casus. Door de grote hoeveelheid vragen en verzoeken kan even duren, maar u krijgt in principe altijd antwoord terug. Het heeft geen zin om een teken als ! erbij te zetten, zie vraag 1 van de FAQ’s, wel om een nieuwe mail te sturen, zodat u misschien in de toevloed van de dag komt.

Op deze website kunt u informatie over het werk van Martine Delfos vinden. De website wordt niet door Martine Delfos zelf onderhouden. Hoewel er veel te vinden is op deze site, is het niet volledig. U kunt voor nadere vragen contact opnemen met de webmaster van deze website: webmaster@mdelfos.nl

Bij het uitkomen van een nieuwe druk wordt altijd de gelegenheid waargenomen om het hele boek door te nemen. Behalve eventuele, taalcorrecties, layout correcties en het herstellen van eventuele drukfouten betreft dit ook een inhoudelijke beoordeling. Hierbij worden de nieuwste inzichten in de nieuwe druk verwerkt. Als de inhoud aangepast wordt kan het in drie verschillende drukken verschijnen: gecorrigeerde druk, herziene druk, geheel herziene druk. Een gecorrigeerde druk betekent dat er niet veel gewijzigd is. Het gaat vooral om fouten die verbeterd zijn en vaak ook de nieuwste drukken van de boeken van Martine Delfos zelf, en, indien mogelijk, ook van de andere literatuur. Dus geen inhoudelijke verschillen, maar een verbeterde versie. Een aangevulde druk betekent dat er aanvullingen zijn met nieuw materiaal en inzichten. Dat is niet vergaand, maar bijvoorbeeld bij Ontwikkeling in Vogelvlucht de overlijdensdatum van een theoreticus als dat inmiddels gebeurd is, of nieuwe inzichten.  Een herziene druk betekent dat hij helemaal opnieuw is doorgelopen en de dingen beter uitgelegd worden, nieuwe inzichten die ontstaan zijn aangebracht worden. Dus wel inhoudelijk een stapje verder. Een geheel herziene druk betekent dat er fundamentele verschillen zijn met vorige drukken. Bijvoorbeeld de tiende druk van Een vreemde wereld, daar heeft Martine Delfos duidelijker positie genomen ten opzichte van achterhaald onderzoek, zonder overigens zich daartegen af te zetten. De lezer krijgt altijd alle ruimte om de stof op zijn merites te bekijken en zelf een mening te vormen. In de achtste druk van Ontwikkelingspychopathologie is een belangrijk deel herzien, dat wil zeggen in hoofdstuk 11 moest de vijfde versie van de DSM besproken worden, maar we was sinds de vorige druk ook de transitie van de Jeugdzorg geweest en Passend Onderwijs. Tot haar vreugde heeft Martine Delfos nauwelijks haar eigen standpunten moeten herzien dan alleen op grond van haar lezers en cursisten de mogelijkheid gebruiken van een nieuwe druk om beter uit te leggen en misverstanden te voorkomen.

Inschrijven op een evenement kan niet via de site, maar wel via de organisatie van het evenement. In de agenda staan de evenementen en degene die het organiseert, via die weg is aanmelden mogelijk als het een openbaar evenement is.

U kunt geen boeken kopen via de site, maar bij alle boeken staat onderin en winkelwagentje met daaronder een knop “meer info”, als u daarop klikt dan komt u vanzelf direct terecht bij de betreffende uitgever van het betreffende boek. Bij menu item Publicaties, onder de knop boeken zijn de boeken te vinden. Bij menu item Contact, onder de knop Uitgevers zijn de uitgevers te vinden.

Bovenin is een uitgebreide zoekfunctie. U kunt in het vierde vak zelf een zoekterm invullen. Rechts van het vrije invoer vak staat de knop “Zoeken”, als u daarop klikt krijgt u de gevonden items op door u gekozen zoekterm. Links van het vrije invoer vak staan drie uitklapbare menu’s. U kunt daarmee uw zoekopdracht verfijnen. Bijvoorbeeld zoekterm ‘autisme’ en bij de verfijning links bij publicaties ‘boek’. Er worden dan bij de resultaten alleen items getoond die aan beide keuzes voldoen.

De website is zo opgebouwd dat de site op de taalpagina opent van de taal waar uw browser op ingesteld staat. Dit is dan een beperkt deel van de site. Mocht u naar een andere taal willen dan waar u automatisch naar toe wordt geleid, dan kan dit via de vlaggetjes op de welkom pagina en altijd helemaal onderin in de grijzen balk via de vlaggetjes met taal aanduiding. Er zijn op de website meerdere talen beschikbaar vanwege de vertaling van de boeken van Martine Delfos en haar werk in verschillende landen.

U mag artikelen / columns downloaden en op uw site zetten als u dan de referentie respecteert en de naam van de auteur (Martine Delfos) duidelijk noemt.

Wij zijn erg dankbaar voor alle opmerkingen, fouten en problemen die u wilt melden! Bij voorbaat dank! U kunt ze melden bij de webmaster: webmaster@mdelfos.nl.

Ga naar de inhoud