Het jongetje Robbert

Over leerangst en zelfbepaaldheid

Er was eens een jongetje. Zijn ouders hadden hem Robbert genoemd. Een vrolijke naam voor een vrolijk jongetje, maar oh, wat een piekeraar.
Robbert is gek op veel dingen. Hij houdt veel van knuffels. Daarom heeft hij een hele familie van knuffels om zich heen.
Robbert is ook een lief en slim jongetje.
Robbert heeft heel veel ideeën, heel erg veel. Dat is heel fijn, dan weet je altijd iets te doen. Maar het is wel heel veel; je kunt niet alles doen.
Robbert kan leuk vertellen, maar soms vertelt hij zo snel dat je oren het niet meer bij kunnen houden.
Misschien moet hij leren wachten …

Met gratis e-book en luisterversie:
Bij aankoop als gedrukt boek zit gratis het e-boek en de gesproken versie erbij. Na inloggen op de desbetreffende boekpagina, zijn de MP3’s te beluisteren en/of te downloaden. Mooi om het boek samen met het kind op die manier te beleven.
Martine heeft de boeken zelf ingesproken!

Inhoud

Robbert is een lief en slim jongetje, maar hij kan ook geweldig boos zijn. Hij is een echte piekeraar en wil graag alles zelf doen. Hij heeft besloten dat hij niet meer naar school wil, want hij denkt dat hij niet kan leren; hij wil alleen maar spelen.

In het boek gaat de verteller in gesprek over Robbert en legt uit wat er aan de hand is en wat Robbert kan doen om zijn leerangst kwijt te raken.

Het jongetje Robbert is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar die moeite hebben om naar school te gaan omdat ze leerangst hebben. Het is bedoeld om de problematiek bespreekbaar te maken en te helpen overwinnen.

Het is voor kinderen, hun ouders, en voor leerkrachten en professionals in de zorg.

Algemene informatie

In de serie therapeutische kinderboeken zijn meer dan twintig delen verschenen, onder andere: De wereld van Luuk: Over autisme, Lotte en de beer: Over kinderen die niet gemakkelijk praten, Vogel: Over omgaan met leeftijdsgenootjes, Merel: Over angst, Sanne: Over mishandeling en negatief zelfbeeld, Van alles twee: Over scheiding, Aletta en de giraf: Over speciaal onderwijs en Ze vinden me druk: Over drukte en ADHD. De delen verschijnen regelmatig in een nieuwe druk. In de hulp aan kinderen blijken zij een bruikbaar middel.

De auteur, Martine Delfos, is psycholoog en werkt met diverse soorten problematiek, onder andere met kinderen met de bekende diagnoses. Voor haar eerste kinderboeken ontving zij de Wilhelminaprijs.

Met illustraties van Sjeng Schupp.

Eerste druk 2021,
Tweede druk 2022.

ISBN

ISBN 9789085601388

E-ISBN 9789461540331

Met gratis e-book en luisterversie:
Bij aankoop als gedrukt boek zit gratis het e-boek en de gesproken versie erbij. Na inloggen op de desbetreffende boekpagina, zijn de MP3’s te beluisteren en/of te downloaden. Mooi om het boek samen met het kind op die manier te beleven. Martine heeft de boeken zelf ingesproken!

Auteur: Martine F. Delfos
met illustraties van Sjeng Schupp
Uitgever: Niño / SWP, Amsterdam

2e druk 2022

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud