Autisme ontrafelen

Introductie over autisme met het Socioschema

PICOWO serie | Deel 13

“Wat (…) opvalt aan Delfos’ theorie is de mildheid, niet denken in ‘defecten’ of ‘stoornissen’, maar in vertraagde en versnelde rijping van de hersenen, wat leidt tot een MAS1P.”
– Uit een recensie van Autisme Magazine 2 (2019): Autisme ontrafelen

“Ik denk dat het woord autisme gaat verdwijnen”
– Uit een recensie van Balans 3 (2019): 

“Een heel interessant boek voor ouders van kinderen met autisme. Het zet je aan het denken, biedt nieuwe manieren om je kind te kunnen zien zoals hij of zij is, en hen te helpen zich te blijven ontwikkelen.”
– Uit een recensie van Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht

Open hier de flyer over het boek.
Lees 
hier het artikel in Autisme Magazine.

Terugblik op het Opaz webinar ‘Autisme ontrafelen: het ontwikkelingsperspectief’

Inhoud

In Autisme ontrafelen presenteert Martine Delfos een korte introductie over autisme. Het is vaak moeilijk om autisme te begrijpen. Een van de verwarrende factoren is het gebrek aan verschil maken tussen autisme en autistisch gedrag dat door omstandigheden kan worden veroorzaakt, zoals verwaarlozing of ernstige trauma’s. Delfos introduceert de theorie van het Socioschema met de MAS1P (Mental Age Spectrum within 1 Person). Het theoretische idee achter het Socioschema en MAS1P is de atypische ontwikkeling bij mensen met autisme met een vertraagde en een versnelde rijping van de hersenen tegelijkertijd.

De heldere beschrijving en het gebruik van vele voorbeelden maken het boek zeer leesbaar zonder grondige wetenschappelijk bodem te verliezen. Dr. Martine Delfos is biopsycholoog. Ze is wetenschappelijk onderzoeker, therapeut, schrijfster en docent. Een van haar specialisaties is autisme, met speciale aandacht voor het verschil tussen autisme en autistisch gedrag dat voortkomt uit een trauma of door een medische factor. Ze is actief in het opzetten van hulp bij autisme in verschillende landen.

Algemene informatie

Eerste druk:2017,  
Tweede druk:2019.

PICOWO serie

Via deze link kan je naar alle boeken van de Picowo serie.

ISBN

ISBN 9789088507274

Auteur: Martine F. Delfos
Uitgever: SWP, Amsterdam

2e druk 2019

Gerelateerde uitgaves

Ga naar de inhoud