Over

Martine Delfos

Over Martine Delfos

Martine Delfos is een psycholoog, dat is eigenlijk een dokter van de geest, van het denken. Ze is een biopsycholoog omdat ze ook veel weet van hoe het lichaam werkt en hoe hormonen en hersenen bijvoorbeeld invloed hebben op je gedrag.
Ze werkt met mensen van alle leeftijden en heeft veel speltherapie gedaan met kinderen die moeilijke dingen hadden meegemaakt. Kinderen die in een kinderhuis woonden, gewoon thuis, in een pleeggezin of geadopteerd waren.

Hoe Martine schijfster werd
Martine vindt het heel leuk om met kinderen te werken. Met kinderen werken is vaak anders dan met volwassenen. Met kinderen werken betekent veel samen spelen.
Als die kinderen iets moeilijks hadden dan schreef ze vaak een verhaaltje voor hen en ook met hen samen. Kinderen hebben vaak een goede fantasie. Grote mensen zijn daar vaak te saai voor geworden.
Die verhaaltjes zijn boeken geworden. Ze vindt het heerlijk om te schrijven. Dat noemt ze vakantie in haar hoofd. Toen ze een klein meisje was, wist ze al dat ze later schrijfster zou worden.

Het eerste boekje
Het begon met Oline het Olifantje. Martine hielp een meisje dat in een pleeggezin woonde. Een pleeggezin is een gezin dat niet jouw ouders zijn, maar voor jou als ouders willen zorgen. De moeder van het meisje kon op bezoek komen in het pleeggezin, maar de moeder kwam heel vaak niet. Daar was dat meisje heel verdrietig over natuurlijk. Dan dacht ze dat haar moeder niet van haar hield. Dat was helemaal niet waar. Die moeder was verslaafd aan alcohol en daardoor was ze vaak dronken als het de afspraak was voor bezoek.
Toen schreef Martine een boekje voor het meisje om alles uit te leggen en samen hebben ze het voorgelezen voor haar moeder. Toen begreep haar moeder het en deed nóg meer haar best om op bezoek te komen, want ze wilde haar dochtertje niet verdrietig maken. En dat lukte na dat verhaal veel beter.

Zo heeft Martine al best veel boeken geschreven voor kinderen. Om ze te helpen en ook boeken om lekker voorgelezen te krijgen.

Ga naar de inhoud