Trauma vanuit een ontwikkelingsperspectief – dag 1a

Trauma heeft verstrekkende gevolgen. Deze kunnen positief zijn: een trauma kan een wake-up call zijn of de weerbaarheid verhogen. Maar het kan ook schadelijke gevolgen hebben, die het dagelijks functioneren belemmeren. Voor kinderen betekent trauma zelfs dat ze erdoor gevormd worden.

In de 4daagse leergang Trauma vanuit een ontwikkelingsperspectief wordt een (wereldwijd) geheel nieuw inzicht in trauma gepresenteerd. Dit inzicht wordt door internationale deskundigen met enthousiasme omarmd. Het nieuwe model heeft vergaande gevolgen voor diagnostiek en behandeling. Martine Delfos legt tijdens deze leergang het model uit en bespreekt criteria voor behandeling, zodat u het model toe kan passen in de dagelijkse praktijk.
In het model worden de kenmerken van ontwikkeling met de daarbij behorende ontwikkelingstaken van de hersenen toegepast op traumatische ervaringen. Het gaat daarbij mede om de toenemende connectiviteit (verbindingscapaciteit) van de hersenen. Het model verklaart de verschillen in reactie op trauma bij verschillende leeftijden.
Het model is toegepast op verschillende traumatische ervaringen zoals seksueel misbruik en oorlogstrauma. Een beter begrip van de gevolgen van traumatische ervaringen op kinderen en adolescenten kan ontstaan als het ontwikkelingsperspectief gehanteerd wordt.

Martine Delfos schreef een artikel over vluchtelingen

11-13 oktober 2022 / 18-20 oktober 2022 / 10-15 november 2022 / 17-22 november 2022

ivm corona zijn de bijeenkomsten gesplitst in twee digitale ochtenden

Datum

11 oktober 2022

Tijd

09:30 - 12:30

Locatie

Online evenement
Categorie
MEE Rotterdam Rijnmond

Organisator

MEE Rotterdam Rijnmond
Website
https://www.meerotterdamrijnmond.nl/

Andere organisatoren

Delfos Academy
Delfos Academy
Website
https://www.delfosacademy.com/
Skip to content