De schoonheid van het verschil. Over verschillen en overeenkomsten tussen (stief)vaders en (stief)moeders en…hun ex-partner.

Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches 2020.

Bij het begeleiden van ouders en stiefouders zijn er altijd veel onderwerpen te bespreken. Over de zorg voor de kinderen, het heen en weer schema of de rol van de ex-partner. Als de nieuwe ouders het moeilijk hebben samen kan ieder probleem tot een conflict leiden. Daarbij speelt in veel gevallen ook het man-vrouw verschil een rol. Zij voelt zich niet begrepen door hem, hij vindt dat zij op alle slakken zout legt. Zij vindt dat hij meer tijd en aandacht moet geven, hij heeft het gevoel dat hij altijd tekort schiet. Hoe ga je als Stiefplan-coach om met deze verschillen? Wat kun je de partners bieden zodat ze elkaar beter verstaan en er mindere conflicten ontstaan, ook met de ex-partner?

Martine Delfos verzorgt een drie uur durende workshop op de Terugkomdag. Ze laat zien hoe de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen in elkaar grijpen. Ze vertelt hoe man-zijn en vrouw-zijn met elkaar samenhangen. En hoe mannen en vrouwen vanuit biologische, evolutionaire en sociale elementen met en voor elkaar betekenis hebben. Haar workshop geeft een diep inzicht in de wijze waarop mannen en vrouwen functioneren. En wat dit betekent voor het aangaan van relaties. Deze inzichten zijn belangrijk bij het ontwikkelen van meer begrip tussen (stief)vaders en (stief)moeders en hun ex-partners. Waarbij er meer respect kan ontstaan voor ieders eigenheid en voor de schoonheid van het verschil.

Martine Delfos is wetenschapper, psycholoog en therapeut. Ze heeft verschillende boeken en artikelen gepubliceerd waaronder het boek: De schoonheid van het verschil: waarom mannen en vrouwen verschillend én hetzelfde zijn.

LET OP: gewijzigde locatie

The event is finished.

Datum

22 september 2020
Expired!

Tijd

10:00 - 13:00

Locatie

Het arsenaal
Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden
Website
https://hetarsenaal.nl/contact/
Categorie

Organisator

Popelier Opleiding en Begeleiding
Website
https://www.popelieropleidingen.nl/
Aanmelden & Programma